Despre noi

Despre companie

Prin experiența acumulată în cei 16 ani de când compania noastră activează în domeniul colectării, transportului, depozitării și eliminării deșeurilor periculoase și nepericuloase, colectivul nostru de specialiști se află la dispoziția generatorilor/deținătorilor de deșeuri pentru consiliere și recomandări în vederea aplicării prevederilor legale în gestionarea deșeurilor, inclusiv a celor periculoase.

Prezentare generală

ECO FIRE SISTEMS este o societate cu capital privat ce activează în domeniul colectării, transportului și neutralizării prin incinerare desșeurilor periculoase și nepericuloase rezultate din activități industriale, comerciale, medicale de diagnostic și tratament.

Încă din 2003, societatea noastră dispune de unul din cele 9 (nouă) incineratoare ecologice din România, care funcționează în conformitate cu normele de protecție a mediului și este dotat cu un sistem performant de monitorizare, în conformitate cu prevederile Strategiei Naționale de Gestionare a Deșeurilor și a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, emise în scopul implementarii Directivei 2000/76/CE pentru incinerarea deșeurilor inclusiv a deșeurilor periculoase.

Prin implementarea unui proiect complex, începând cu anul 2009 am pus în funcțiune două linii moderne de incinerare a deșeurilor, inclusiv a deșeurilor periculoase cu o capacitate cumulată de 1.2 t/oră.

Noile linii moderne au fost inaugurate în august 2008 și autorizate în 13 februarie 2009, incineratorul funcționează în conformitate cu normele de protecție a mediului și a sănătații populației fiind dotat cu un sistem performant de monitorizare a emisiilor, conform normelor românești și europene în vigoare.

 

Linie sanitar veterinară

În România, potrivit EUROSTAT, operatorii HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele, cantine) și lanțurile de supermarketuri generează, anual, 2,55 milioane tone de deșeuri constând în alimente ajunse la termenul de expirare sau neconsumate.

Recent, a fost adoptat proiectul de lege privind combaterea risipei alimentare, care pare să fi identificat o serie de soluții pentru reducerea cantității, în condițiile în care România se clasează pe locul 9 în topul celor mai risipitoare țări din UE. Actul normativ prevede vânzarea la preț redus sau donarea unor produse aflate la limita datei de expirare, impunând, totodată, sancțiuni de până la 10.000 de lei pentru magazinele care încalcă aceste prevederi. Criticată pentru lipsa normelor metodologice de aplicare, în special din cauza problemelor logistice (transportul acestor alimente), legea nu are potențial să fie aplicată prea curând.

Până la implementarea măsurilor viabile și coerente de reducere a cantității de deșeuri alimentare, atât din comerțul specializat, cât și din gospodăriile populației, acestea trebuie tratate și eliminate conform legislației în vigoare, principalul scop fiind acela de a limita riscurile referitoare la sănătatea publică și a animalelor.

Alimentele provenite din HoReCa sau din marile lanțuri de magazine sunt incluse, conform Regulamentului Comisiei Europene nr. 1069/20091 în categoria „subproduse de origine animală“ – abreviate SNCU. Acestea reprezintă totalitatea reziduurilor rezultate în urma sacrificării animalelor pentru consumul uman, în fluxul producţiei de alimente de origine animală, în cursul eliminării animalelor moarte și în cadrul măsurilor de control al bolilor provenite de la animale. În prezent, nu este legiferat domeniul casnic, un mare generator al acestor produse de origine animală rezultate în urma neconsumării și alterării hranei.

 

Zone de lucru

Dispunem de puncte de lucru a căror activitate s-a consolidat și dezvoltat în ultimii 4 ani. Galați și București, sunt puncte de lucru ale companiei noastre operaționale, ce dețin depozite temporare, sunt manageriate de directori zonali instruiți și pregătiți în domeniul gestionării deșeurilor. Venim astfel în întampinarea exigențelor partenerilor noștrii cu un timp de reacție scurt pentru oricare colectare de deșeuri sau intervenții pentru decontaminări sau ecologizări.

Caracteristici tehnice ale liniilor de incinerare

Liniile de incinerare sunt proiectate și fabricate în Franța, de către compania ATI MULLER INCINERATEURS, ce deține o experiență de peste 50 ani în acest domeniu, având instalate sisteme avansate de incinerare în majoritatea țărilor Comunitații Europene și nu numai. Datorită performanțelor de ardere și monitorizare, liniile de incinerare pot elimina deșeuri periculoase atăt solide cât și lichide. Sistemul de incinerare este dotat cu echipamente de ultimă generatie în ceea ce privește monitorizarea continuă a parametrilor de ardere și a celor de proces, controlul încadrării în limitele legale fiind automat.

Datorită performanțelor de ardere și monitorizare, liniile de incinerare pot elimina deșeuri periculoase atât solide cât și lichide, cu excepția deșeurilor radioactive. Sistemul de incinerare este dotat cu echipamente performante, de ultimă generație, care realizează monitorizarea continuă a parametrilor emisiilor, controlând încadrarea acestora în limitele stabilite de legislația de mediu în vigoare.

Liniile de incinerare dispun de sistem de tratare și epurare a efluentului gazos. Întreg procesul tehnologic este controlat automat, iar monitorizarea și controlul funcționării liniilor de incinerare, a parametrilor emisiilor ca și a cantitaților și tipurilor de deșeuri incinerate se face computerizat.

Capacitatea operațională a liniilor de incinerare este de 10 800 tone/an, în urma procesului asigurându-se reducerea masei deșeurilor cu minim 90%.

Deșeurile sunt depozitate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în spații cu destinație specifică fiecărei categorii.

Eficienta - ,
economica -

Excelenta - ,
in protectia > ,
mediului

Protecție și Responsabilitate față de mediul înconjurător

Pasiunea, entuziasmul, motivația, responsabilitatea față de mediul înconjurător înseamnă servicii ecologice de calitate.

Echipamente performante de ultimă generație și unul din cele 9 incineratoare ecologice din România

Datorită performanțelor de ardere și monitorizare, liniile de incinerare pot elimina deșeuri periculoase atât solide cât și lichide.

Dezvoltare continuă pentru a veni în întâmpinarea exigențelor partenerilor noștri

Puncte de lucru a caror activitate s-a consolidat și dezvoltat în ultimii 4 ani, manageriate de directori zonali instruiți și pregătiți în domeniul gestionării deșeurilor.

Certificări și autorizări pentru toate serviciile desfășurate

Consiliere/consultanță în domeniul gestionării deșeurilor, Colectare deșeuri periculoase și nepericuloase, Depozitare deșeuri, Incinerare, Transport, Ecologizare – decontaminare – bioremediere.

Eficiență
economică

Excelență
în protecția
mediului

Protecție și Responsabilitate față de mediul înconjurator

Pasiunea, entuziasmul, motivația, responsabilitatea față de mediul înconjurător înseamnă servicii ecologice de calitate.

Echipamente performante de ultimă generație și unul din cele 9 incineratoare ecologice din România

Datorită performanțelor de ardere și monitorizare, liniile de incinerare pot elimina deșeuri periculoase atât solide cât și lichide.

Dezvoltare continuă pentru a veni în întâmpinarea exigențelor partenerilor noștri

Puncte de lucru a căror activitate s-a consolidat și dezvoltat în ultimii 4 ani, manageriate de directori zonali instruiți și pregătiți în domeniul gestionării deșeurilor.

Certificări și autorizări pentru toate serviciile desfășurate

Consiliere/consultanță în domeniul gestionării deșeurilor, Colectare deșeuri periculoase și nepericuloase, Depozitare deșeuri, Incinerare, Transport, Ecologizare – decontaminare – bioremediere.